Scoala Profesionala Leova Școala
Profesională Leova
+373 26322185 Telefon

Ședința Comitetului de coordonare al Proiectului Council of Europe Office in Chisinau ,,Consolidarea dreptului la muncă în Republica Moldova”.

07.03.2024
Scoala Profesionala Leova
Dl. Florea Grigorie, Directorul Instituția Publică Școala Profesională or.Leova a participat la ședința Comitetului de coordonare al Proiectului Council of Europe Office in Chisinau ,,Consolidarea dreptului la muncă în Republica Moldova”.
În cadrul dezbaterilor a fost subliniată precaritatea resurselor umane, educaționale, financiare și promoționale, necesare pentru o integrare eficientă a tinerilor NEET în sistemul învățământului profesional tehnic. De asemenea, participanții au discutat despre importanța dezvoltării strategiilor de colaborare și a parteneriatelor pentru depășirea barierelor identificate și sprijinirea tinerilor NEET în accesarea oportunităților oferite de învățământul profesional tehnic. La finalul evenimentului, a fost elaborată o foaie de parcurs cu acțiuni concrete privind crearea și capacitarea rețelei naționale pentru integrarea tinerilor NEET în sistemul învățământului profesional tehnic.
Evenimentul este organizat în cadrul Planului de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 și al proiectului „Consolidarea dreptului la muncă în Republica Moldova”, care este co-finanțat de către Agenția Austriacă de Dezvoltare și Consiliul Europei.