Scoala Profesionala Leova Școala
Profesională Leova
+373 26322185 Telefon

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean în vizită de lucru la IP Școala Profesională, or.Leova

13.06.2023
Scoala Profesionala Leova
8 iunie 2023, Leova – Aflat într-o vizită de lucru în sudul țării, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Instituția Publică Școala Profesională or.Leova. Șeful Guvernului a discutat cu tinerii și dascălii despre perspectivele lor de carieră, dar și despre viitorul țării noastre – inclusiv oportunitățile pe care le crează statutul de țară candidat pentru aderare la UE.
Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre modernizarea serviciilor sociale și a sistemului de educație.
„La fel de eficient este și ceea ce faceți voi aici – puneți cunoștințele în practică. Împreună cu echipa de la Guvern, vom continua să investim în școli, să modernizăm programele de studii și să promovăm parteneriate între instituțiile de învățământ și sectorul privat. Astfel, ne vom asigura că tinerii noștri sunt pregătiți pentru cerințele pieței muncii și că au oportunități reale de a-și valorifica potențialul și a contribui la dezvoltarea economică și socială a țării noastre”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.
Oficialul a evidențiat, de asemenea, impactul pe care-l are dezvoltarea personală în obținerea succesului profesional: „Vă îndemn să investiți timp în voi și să creșteți din punct de vedere intelectual și cultural. O puteți face prin lectură, citind cărți”.
Șeful Cabinetului de miniștri a vizitat atelierul de croitorie, laboratorul de vinificație, dar și serele în care elevii cultivă legume pe care le vând apoi la târgurile din capitală. În final, premierul Dorin Recean a încurajat tinerii să fie activi, să se implice în viața socială a comunităților din care fac parte și i-a îndemnat să-și edifice viitorul aici, acasă.
„Tinerii noștri sunt pregătiți pentru cerințele pieței muncii și au oportunități de a-și valorifica potențialul și a contribui la dezvoltarea economică și socială a țării noastre”, a spus Dorin Recean.